435290 Storfe flat iron steak
Produktbeskrivelse
Opprinnelse: Ung okse, kvige, kastrat, ung ku
Skjær ut bogen fra forparten, vær nøye med å følge hinnene for å bevare musklene hele. Bogbladet og bogsteken dekkes av flere sammenhengende muskler, skjær ut disse i ett stykke. Skjær ut bogsteken, knokemuskelene og knokebenet. Løsne bogbladet og fjern dette. Muskelen som satt i bogbladet og ligger mot yttersiden av dyret er utgangspunktet. Flat iron steaken skjæres ut og rettskjæres der bogbladet er på det bredeste og 3-5 cm innenfor der senefeste dekkes av kjøtt. Benhinna skal sitte på, men all bensubstans skal fjernes. Det skal ikke være antydning til “sandpapir”. Fettsiden trimmes til maksimum 5mm tykkelse. Senefester, blodig, benrester skal ikke forekomme.
Slaktedel | Forpart |
Stykningsdel | Bog |
Ben | Uten |