435330 Storfe flat iron filet
Produktbeskrivelse
Opprinnelse: Ung okse, kvige, kastrat, ung ku
Skjær ut bogen fra forparten, vær nøye med å følge hinnene for å bevare musklene hele. Bogbladet og bogsteken dekkes av flere sammenhengende muskler, skjær ut disse i ett stykke. Skjær ut bogsteken, knokemuskelene og knokebenet. Løsne bogbladet og fjern dette. Muskelen som satt i bogbladet og ligger mot yttersiden av dyret er utgangspunktet (flat iron steak). Stykket har en kraftig sene i midten i tillegg til senen mot ”yttersiden” av muskelen. Disse må fjernes.
Uttak av senen i midten gir to fileter. Skjær tett inntil senene slik at stykkene blir så store som mulig. Filetene rettskjæres der bogbladet er på det bredeste og 3-5 cm innenfor der senefestet dekkes av kjøtt. Hinner, sener, senefester, blodig, fett og benhinner skal ikke forekomme.
Se også flat iron filet (innside bogblad)
Slaktedel | Forpart |
Stykningsdel | Bog |
Ben | Uten |